Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Gestaltterapi

Gestaltterapi er en retning innen klinisk psykoterapi  og bygger på gestaltpsykologiske teorier og ideer fra eksistensiell-fenomenologisk filosofi.

En grunnleggende ide i gestaltterapi er at hvert menneske, innenfor de begrensninger livet gir, selv er ansvarlig for sine valg og handlinger.

Gestaltterapi er opplevelsesorientert, prosessorientert og eksperimentell.

Gestaltteori formidler at endring kan skje gjennom økt erkjennelse om seg selv, noe som skjer i selve øyeblikket og i situasjoner der klient og terapeut møtes.

Vi tror derfor mindre på å presse fram forandringer og vi fokuserer på å møte deg som klient på dine premisser, uten å tolke og dømme. Det legges vekt på at du som klient blir bevisst dine egne reaksjoner (tanker, følelser, kroppslige reaksjoner) og handlinger. Derigjennom blir du bedre kjent med ditt eget behov og kan lettere se dine valgmuligheter; både i møte med deg selv og andre. Denne bevisstgjøringen skapes gjennom samtale og evt. andre kreative metoder som rollespill , tegning m.m..

Gestaltterapi bygger på et gjensidig forhold mellom terapeut og klient. Et av de viktigste verktøy i gestaltterapi er derfor terapeuten selv. Terapeuten er ikke objektiv eller nøytral, men er selv villig til å gå klienten i møte i et jeg-du forhold.

Gestaltterapi kan brukes til bearbeidelse av tidligere uferdige opplevelser, kriser og i egenutvikling. Den søker å synliggjøre behov, ressurser, muligheter og handlingsvalg.

Målet er å øke klientens mulighet til å se seg selv og sine valg for å skape større mestring i eget liv.

Som psykoterapeutisk retning ble gestaltterapien formet på slutten av 40 tallet i USA av det tyskfødte eketparet Laura og Fritz Perls, sammen med amerikaneren Paul Goodman.

Gestaltterapi er en internasjonalt anerkjent psykoterapeutisk retning.

For ytterligere info; se Norsk Gestaltterapeut Forening.

Hvem passer gestaltterapi for?

Gestaltterapi egner seg både for individuell-, par- og gruppeterapi, egenutvikling, i undervisning og konsulentarbeid. Bakgrunn for terapi kan være mange, men typisk tematikk for terapi kan være stress, konflikthåndtering og hjelp til mestring i vanskelige livssituasjoner som sorg, ved samlivsbrudd og utbrenthet. Terapien passer for alle som ønsker en endring og hjelp til bevisstgjøring, motivasjon og egen utvikling.

Er du nysgjerrig på gestaltterapi, er du velkommen til en uforpliktende samtale.

Les mer om terapeuten her.

Share on Facebook

Personvernerklæring

Logg inn